DA, VREAU SĂ SLĂBESC!

slabit14

POVESTE

Unsprezece ani de activitate în masaj (în mod special masajul anticelulitic) și reflexoterapie au adus în viața mea multe experiențe care m-au făcut să studiez și să aprofundez și alte căi spre slăbit. Mai ales că și eu mă număram printre cei cu “greutate”. 

Dacă la 20 de ani aveam 48 de kg., la 29 ani, după prima sarcină aveam 58 de kg. La 32 de ani, după a 2-a sarcină am ajuns la 62 kg. La 35 de ani, după a 3-a sarcină aveam 68 kg. Toate nașterile au fost prin cezariană. Menționez că înălțimea mea e de 1,57 m.

Am crezut atunci că o să rămân la greutatea aceea, mi se părea ok. Nu m-am oprit pentru că îmi plăcea să mănânc orice pofteam și la orice oră iar  pe la 48 de ani am ajuns la 72 de kg. Încă mă simțeam bine, mă descurcam cu copiii, soțul nu-mi reproșa nimic legat de greutatea sau aspectul meu. Acum știu că ar fi fost bine dacă ar fi făcut-o. M-aș fi supărat eu pe el, dar cred că apoi m-aș fi uitat mai bine la mine și aș fi început să fac ceva legat de problema asta.

ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS

Începutul l-am demarat pe la 51 de ani când am observat că mă deplasam greu, mi-era tot timpul somn, mergeam la servici și după ce ajungeam acasă făceam repede ce era de făcut și apoi stăteam mai mult în pat. Am pus-o pe seama bătrâneții. Dar chiar și mie mi se părea că e prea devreme pentru eticheta de bătrână pe care mi-am pus-o.

Am început rătăcirea printre diverse diete, începând cu cea care mie mi-a părut cea mai ușoară, dieta disociată. Rezultate bune, numai că, odată ce o terminam mă îngrășam la loc și mai puneam ceva. Apoi altă dietă, alt eșec pe termen lung.

Și m-am trezit la 52 ani și jumătate văduvă cu trei copiii și cu un bagaj de 76,5 kg. Eram disperată. Lăsând la o parte trauma sufletească m-am trezit  blocată și de greutatea pe care o aveam. Nu mă mai puteam deplasa decât cu taxiul la muncă, nu mai avea cine să mă ajute să-mi lege șireturile la papuci, pentru că nu mă puteam apleca suficient de mult. Credeam că e de la coxartroză, dar nu, era de la grăsimea așezată frumușel pe burtă ce-mi conferea un aspect de femeie gravidă permanent. N-am avut norocul altor femei la care grăsimea era repartizată uniform, peste tot și nu le împiedică să-și facă treburile.

CĂUTĂRI ȘI PIEDICI

Trebuia să iau măsuri urgente. Știam deja că dietele funcționează doar pe termen scurt. Am studiat și experimentat la început pe mine. În 6 luni am ajuns la 66 de kg fără să mă înfometez, fără să sufăr mereu din cauza poftelor. N-a fost nevoie de voință, la capitolul ăsta nu excelez, ci doar de determinare și un plan personalizat de nutriție, puțină mișcare, masaj și reflexoterapie.

Și minunea s-a petrecut. Într-un an am ajuns la 58 de kg. Arătam cu 15 ani mai tânără, mă simțeam ca o domnișoară.

Atunci, altă lovitură. Am rămas fără locul de muncă  pe care l-am avut timp de 37 ani fără nouă luni. Totul s-a dus la vale pentru o perioadă, chiar și greutatea, ajungând la 54 de kg. Pentru vârsta mea era prea puțin, mă zbârcisem și eram slăbită tot timpul. O perioadă de șase luni m-am străduit să-mi vindec depresia și să pun kilograme de data aceasta. Am reușit să le fac pe amândouă, deși medicul spunea că pentru depresia de care sufăr e nevoie de minim un an, dacă nu doi.

ÎN SFÂRȘIT, RĂSPUNSURI!

Acum sunt echilibrată și emoțional și fizic. Mă învârt în jurul a 60 de kg. Mă simt excelent, plină de viață și mulțumire. Sunt așa de mult timp și am ajutat prin sfaturile mele o mulțime de persoane, indiferent de vârstă și de gen să arate așa cum și-au dorit.

Ești gata să-ți împărtășesc și ție ghidul pentru o slăbire eficientă adoptând un stil de viață sănătos? Plus garanția că o să reușești să-ți menții greutatea obținută cât timp o să îți respecți angajamentele luate față de tine?

Dacă ești dornic/ă să începi (da, vreau să slăbesc!), abonează-te pe site și să-i dăm drumul…

FORMULĂ DE CALCUL PENTRU O GREUTATE IDEALĂ

Ai aici o formulă de calcul pentru a afla numărul de kilograme (G) pe care ar trebui să îl ai în momentul acesta în funcție de înălțime (Î), vârstă (V) și sex.

G = 50 + 0,75 ( Î – 150 + (V-20):4 ) x 0,9   pentru femei

G = 50 + 0,75 ( Î -150 + (V-20):4 )              pentru bărbați

Aștept comentarii de la domnișoarele și domnii care au urmat sfaturile mele și au reușit. Ca o încurajare și un plus de încredere pentru cei care sunt la început. Se poate dacă-ți dorești cu adevărat să te ocupi și de aspectul exterior și de sănătatea ta în același timp.

Scrie-mi problemele pe care le ai, în rubrica de comentarii. Comentariul tău nu va fi făcut public decât dacă îți dorești asta.

Pupici, Rodica.

PS. O cremă renumită pentru pielea ta de la Bioportal

Bioportal

 

.

 

 

 

2 Thoughts on “DA, VREAU SĂ SLĂBESC!

  1. am 52 ani si 91 kg

    • Nastasa Rodica on December 9, 2014 at 10:02 am said:

      Dragă AMIA, e nevoie și de înălțime pentru calcule. Greutate ideală sau mai bine IMC. Abia după ce facem calculele vom ști ce e de făcut.Până atunci consumă cele 500 ml apă cu 1/2 suc de lămâie în fiecare dimineață la sculare și după p săptămâna vom continua cu introducerea altui obicei sănătos. Și, dacă vrei să începi e bine sa faci analize,medicul de familie ți le dă să le faci gratuit, și dacă nu e nici o problemă va fi mai ușor. Altfel, trebuie sa ținem cont în alimentație particular pt. o anumită afecțiune. Pupici, Rodica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation