ȘAPTE CENTRI ENERGETICI (CHAKRE) (1)

meditation-chakras

Acum câteva zile ți-am arătat pe pagina mea de Faceboock “Masaj anticelulitic și reflexoterapie” un clip video ce conținea un desen animat. Aparent pentru copii. Impactul care l-a avut a fost destul de mic în comparație cu numărul prietenilor și fanilor mei. Deci, ceea ce o să fac eu acum e să te conving și să te determin să îți deschizi toți centri energetici, prin exercițiu zilnic, de câteva minute. Ca să devii un om mai bun, mai vesel, mai optimist, mai rezistent la boli, mai deștept.

Care sunt centri energetici și de ce e important să-i avem deschiși permanent?

Fiecare ființă are mai mulți centri energetici (chakre) principali și secundari, legați  prin canale energetice  (meridiane), ce se aseamănă cu niște mici lacuri unite între ele de un pârâu. În curgerea lui pârâul de energie (CHI) întâlnește multe obstacole care îi blochează curgerea și astfel este oprită alimentarea corpului cu energia vitală necesară fiecărui organ, fiecărei celule. Așa apar bolile la nivelul fizic și abia atunci unii dintre noi luăm măsuri. Tot pentru fizic. Prin tratamente acționăm doar la efect și nu la cauză, care este de ordin spiritual.

Sunt șapte centri energetici (chakre) principali. Azi vorbim de primii trei.

1. CHAKRA PĂMÂNTULUI ( Chakra Rădăcinii, Muladhara) se află la baza coloanei vertebrale și realizează împământarea, adică legătura cu pământul și lumea materială. În principal ea ne ajută să ieșim din situațiile limită periculoase și să supraviețuim. Ne mai asigură independența fizică și materială.

E blocată de FRICĂ și apar simptome de oboseală, neatenție, dureri la baza coloanei, picioare reci ca gheața, anemie, anxietate.

Pe plan fizic o tratăm cu legume și fructe de culoare roșie (roșii, rodii…), purtând îmbrăcăminte și cristale roșii, mișcare și odihnă (somn).

Pe plan spiritual trebuie să realizăm că toate fricile noastre nu sunt reale, cel puțin nu imediat. Enumăr aici frica de moarte cu derivatele ei (frica de boală, de accident), frica de a nu fi băgat în seamă, frica de eșec, frica de ridicol, frica de a nu fi iubit, etc. 

Deci, așează-te comod pe un scaun, cu spatele drept și cu palmele în sus rezemate de picior sau în poziția clasică de meditație, închide ochii și concentrează-te asupra fricilor tale. Fără menajamente, enumeră-le pe toate. Acceptă-le și predă-te lor. Dă-le drumul, sunt doar iluzii. Când deblochezi prima chakră vei simți o căldură ușoară la baza coloanei și cenușiul din spatele ochilor închiși va căpăta o culoare roșie.

2. CHKRA APEI (Chakra Sexualității, a plăcerii și a dorințelor, Swadhisthana) se află la 2 degete sub ombilic și realizează adaptarea noastră la situațiile și persoanele întâlnite în cale. De acceptare sau respingere a lor.

E blocată de VINĂ și de învinuirile pe care ți le aduci ție sau altora. Apar dureri de spate, proastă funcționare a organelor sexuale, chiar impotență, disfuncții ale rinichilor, infecții urinare și ale aparatului genital, alergii, probleme de dependență (alcool, nicotină, sex, jocuri de noroc), depresie.

Pe plan fizic o tratăm cu legume și fructe de culoare portocalie (citrice, suc de portocale, dovleac, morcov), îmbrăcăminte și cristale portocalii, băi fierbinți, înot, gimnastică în apă. 

După deschiderea primei chakre, respiri de câteva ori abdominal și, tot cu ochii închiși te concentrezi asupra sentimentului de vinovăție pe care l-ai simțit în anumite situații (nu ți-ai ajutat părintele, nu ai învățat pentru un examen, ai provocat un accident cu victime, ai omorât un animal, ai tocat banii la jocuri, bei, fumezi prea mult, te-ai îngrășat, n-ai grijă de copil, de casă, etc) și apoi asupra învinuirilor pe care le faci celor din jurul tău (părinților, fraților, rudelor, prietenilor, cunoștințelor, șefilor, politicienilor și guvernanților. președintelui tării, poliției, organelor de control, etc). Chiar dacă sunt îndreptățite din punctul tău de vedere. Nu le lăsa să te copleșească. Cum o faci? Prin IERTARE, a ta în primul rând și apoi a celor din jur. Știu că e cel mai greu lucru să ierți, dar o vei face pentru tine, ca să te eliberezi din lanț și să fii sănătos. Chiar poți ierta. În spatele ochilor închiși vei vedea un ecran de culoare portocalie. Și iartă acum ca să lași energia să curgă mai departe spre

3. CHAKRA FOCULUI (Chakra Plexului Solar, Chakra Voinței, Manipura) se află în partea de sus a stomacului și ne ajută să ținem lucrurile sub control, să avem încredere în noi, are legătura cu stima personală. Cu puterea noastră de a răzbate.

E blocată de RUȘINE și DEZAMĂGIRE. Apar dureri de stomac, ulcer uneori, indigestie, boli metabolice (diabet, anorexie, bulimie), e afectat colonul și facem constipație, orice deranj al aparatului digestiv. 

Pe plan fizic o tratăm cu legume și fructe de culoare galbenă (lămâie, suc de lămâie, gutui, ceapă, mere), îmbrăcăminte și cristale de culoare galbenă. Trebuie să iubim foarte mult soarele, mai bine zis razele lui, măcar 10-15 minute pe zi. Și încearcă să-ți schimbi obiceiurile, să mănânci mai sănătos, să-ți temperezi poftele.

Pe plan spiritual, adu-ți aminte de toate clipele în care te-ai simțit rușinat și penibil (în particular când ai făcut ceva despre care ai fost învățat că e păcat, ai furat un mărunțiș, ai ascuns probe ca să scapi basma curată, ai vorbit de rău pe cineva ca să fii tu bine văzut) sau te-ai făcut de răs în public (s-a făcut mare haz de cum ești îmbrăcat, de cuvintele tale, de cum arăți, de ce ești sau ai fost, de neamul tău, de etnia ta și ai fost exclus brutal din cercul de prieteni, dintr-o relație, ai fost refuzat la un interviu datorita vârstei sau lipsei de experiență). Dă drumul total rușinii și dezamăgirii, sunt doar evenimente trecute. Nu te cunoști (nu te cunosc) îndeajuns ca să te prețuiești (prețuiască). După ce deblochezi această chakră s-ar putea să râgâi. E un semn bun. Culoarea din spatele ochilor închiși va deveni galben lămâi.

Eu casc mereu după fiecare chakră deblocată, s-ar putea să ți se întâmple și ție. Nu e de la somn. Se destupă canalele energetice.

Ajunge pentru azi, citește de mai multe ori ca să fii pregătit să lucrezi cu adevărat.

Ți-a plăcut pană aici? Un like și un share pentru cercul tău de prieteni. Mulțumesc!

Pupici, Rodica.

PS. Oferte de la Vodafone

Vodafone

 

 

 

One Thought on “ȘAPTE CENTRI ENERGETICI (CHAKRE) (1)

  1. Foarte interesant!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation