ȘAPTE CENTRI ENERGETICI (CHAKRE) (2)

 

meditation-chakras

 4. CHAKRA INIMII  (Chakra Iubirii, Anahata) este situată în mijlocul pieptului și realizează legătura noastră emoțională cu tot ce ne înconjoară. Tot ce înseamnă dragoste, iubire, compasiune, bunăvoință, fericire, pace e gestionat de ea.

E blocată de  TRISTEȚE și DURERE izvorâtă din lipsa iubirii, de nefericire, certuri, de imposibilitatea de a te ierta și de a ierta pe alții, de ură, invidie și alte sentimente negative, de pierderea unei ființe dragi. Apar simptome de dureri în piept, palpitații, tensiune, autism, cancer de sân, o greutate pe inimă care te face să te simți izolat de lume. Uneori nu simți nici aerul pe care îl respiri. Nu mai poți simți emoții, nu mai poți râde (chiar nu vezi ce găsesc ceilalți de râs în situații hilare). Poți doar plânge, dar nici atunci plânsul nu este eliberator, nu te ușurează.

Pe plan fizic o tratăm cu legume și fructe (spanac, salată verde, mere verzi…), cristale (smarald), uleiuri (pin, eucalipt) și îmbrăcăminte de culoare verde, cu plimbări lungi prin zone verzi (parcuri, păduri, grădini).

Pe plan spiritual realizează că pierderile grele sunt numai pe plan fizic. Tot ceea ce a însemnat o ființă (chiar dacă ea nu mai e prezentă în plan material) în viața ta, vei păstra veșnic în inima ta. Acolo iubirea e infinită, de acolo n-ai pierdut nimic. Tot ce ai simțit (bucurie, iubire, exaltare) se află tot în inima ta, nu ți le-a luat nimeni. Ele sunt amintiri frumoase pe care tu le vezi acum ca fiind dureroase. Nu transforma durerea în suferință. Dă drumul durerii și lasă amintirea exact așa cum era, deosebită pentru tine. Dacă o transformi în suferință atunci negi tot ce a fost minunat în relație, îți negi toate trăirile, toate experiențele. Tu n-ai dispărut. Ești încă aici și trebuie să-ți deschizi inima din nou. Iubirea se va revărsa ca un șuvoi. Nu-ți lua acest drept de a iubi și a ierta. Vei simți din nou aerul cum îți inundă plămânii și vei zâmbi. Din nou. Iar culoarea din spatele ochilor închiși e verde crud.

5. CHAKRA SUNETULUI (Chakra Adevărului a Comunicării, Vishuda) este situată în gât (chakra gătului) și realizează modul nostru de a comunica cu cei din jur, de a ne exprima sentimentele în mod real, adevărat.

E blocată de MINCIUNĂ și apare teama de adevăr și consecințele lui, nu ne putem exprima punctul de vedere sau poziția în care ne aflăm într-un subiect anume, spunem ce alții vor să audă, chiar dacă nu suntem de acord, în dorința de a nu supăra sau crea tensiuni cu anumite persoane din anturaj. Apar dureri în gât, de gât, amigdale inflamate, laringite severe, muțenie, faringite, dureri de dinți, gingivita și paradontoza, gripa și răceala, tulburări ale glandei tiroide, etc.

Pe plan fizic o tratăm  cu cristale (topaz, acvamarin…) îmbrăcăminte, uleiuri esențiale (din flori albastre) și băuturi de culoare albastră. Putem picta în nuanțe de albastru, recita poezii sau să cântăm. La duș, prin casă, la zile festive.

Pe plan spiritual a venit timpul să-ți afirmi natura ta adevărată, fără frică. Să nu mai faci compromisuri pentru alții ci, într-o manieră în care să nu rănești interlocutorii să-ți spui punctul TĂU de vedere. Cu tot riscul. Se va face curățenie în jurul tău, vei fi integru și te vei bucura de încredere. Chiar dacă vei avea mai puțini prieteni. Culoarea din spatele ochilor închiși se transformă în albastru marin.

Chakra Inimii face legătura între primele trei chakre inferioare, legate de lumea fizică, cu cele trei superioare care ne leagă de lumea spirituală. E ca o clepsidră a cărei mijoc e format din Chakra inimii.

6. CHAKRA LUMINII ( Chakra celui de Al Trei-lea Ochi, Ajna) situată în frunte, între sprâncene și se ocupă de intuiție, imaginație, concentrare, clarviziune, concentrare.

E blocată de ILUZII. Cea mai mare iluzie a omului modern este iluzia separării, a singularului, a divizării. Tot ce există este conectat la ceva superior, face parte dintr-un întreg pe care tu nu-l percepi imediat. Tu, de exemplu, faci parte dintr-o familie, dintr-o națiune, din populația globului și ești alcătuit ca tot ce te înconjoară din materie fizică (atomi, electroni, neutroni…)și ești animat de o energie subtilă care mișcă totul la nivel cuantic. deci ești parte din cele patru elemente esențiale vieții. Apar dureri de cap (migrene), de ochi, de urechi, de nas, tulburări ale somnului.

Pe plan fizic o tratăm cu cristale, îmbrăcăminte de culoare indigo, uleiuri eențiale (patchouli), 

Pe plan spiritual ne deschidem spre tot ce ne înconjoară, vom citi cărți spirituale, ne vom asculta intuiția, vom asculta muzică clasică. vom participa la misiuni colective. Culoarea din spatele ochilor închiși devine indigo iar senzația pe care o trăiești e de nemărginire.

7. CHAKRA COROANEI (Chakra legăturii cu Divinitatea, Sahasrara) se află deasupra capului și se ocupă de legătura noastră cu energia cosmică, divină.

E blocată de ATAȘAMENTE, de orice crezi tu că depinde existența ta (casa ta, banii tăi, părinții tăi, copiii tăi, faimă, afacerea ta..). Apar dureri de cap, accident vascular la nivelul creierului, epilepsie, Parkinson, Alzheimer.

Pe plan fizic folosește tot ce e de culoare violet, de la haine până la cristale, uleiuri esențiale de levănțică.

Pe plan spiritual vom asculta muzică de relaxare, religioasă, vom spune Tatăl Nostru sau alte rugăciuni. Dar cel mai important e să dai drumul tuturor atașamentelor tale și să le lași să plutească departe de tine. Curaj! Nu înseamnă că-ți dorești să nu le mai ai, nu înseamnă că dispar. Cu cât te agăți disperat de ele s-ar putea să le pierzi mai repede.

O imensitate violetă te înconjoară din toate părțile. Nu ești nicăieri și ești peste tot. Ai ajuns la capătul călătoriei unde te-ai despărțit de ego-ul tău și te-ai regăsit.

                              SUNT

De acum vei putea face acestă călătorie de activare a celor șapte centri energetici de câte ori dorești să te relaxezi, ai de rezolvat o problemă, înainte de culcare sau dimineața. De câte ori nu te simți bine vei putea, cu ajutorul simptomelor care le ai, să poți identifica chakra care are blocaje și să lucrezi pentru curățarea ei.

Dacă o vei face zilnic doar pentru câteva minute vei ajunge la o stare de pace interioară, de împăcare și vei fi cu adevărat fericit. Fără nici un motiv, pentru că nu ai nevoie de unul ca să fii fericit.

Un desen animat realizat superb vă va ghida mai ușor în curățarea chakrelor. Meditați în timpul filmulețului, stați cu ochii închiși și lăsați-vă îndrumați.

Un  like și un  share n-ar strica.

Pupici, Rodica

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation