VREAU SĂ SLĂBESC! CU CE SĂ ÎNCEP?

lemon-water

INDICE DE MASA CORPORALĂ

După ce am calculat greutatea la care visăm momentan, după formula din articolul precedent (Da, vreau să slăbesc!),mai avem nevoie de indicele de masă corporală (IMC). El reprezintă un indicator oficial de calculare a greutății corporale. Este un raport între greutatea actuală (exprimată în kilograme) și pătratul înălțimii (exprimată în metri), fiind o metodă uzuală de analiză a gradului de obezitate. Atenție: nu stabilește cantitatea de grăsime corporală, a masei musculare sau a celei osoase.

ca26ce15e07934e74c3782fd2e50f182 .              Exemplul meu: 61 : (1,57 x 1,57) = 24,79 

Interpretarea rezultatelor :

1. SUBPONDERAL                                   IMC < 18,5  

Factorii de risc sunt imunitatea și grăsimea corporală foarte scăzută, dispariția menstruației (la femei desigur), malnutriție și de aici pot urma probleme grave de sănătate dacă nu se iau măsuri.

2. GREUTATEA NORMALĂ     18,5 < IMC > 24,99

Dacă IMC-ul  se  încadrează aici ai o greutate optimă, normală (chiar dacă ea are o marjă mai mare decât un număr anumit de kilograme stabilit de formula din precedentul articol), grăsimea corporală e suficientă pentru o sănătate foarte bună și un risc foarte scăzut de boli severe.

3. SUPRAPONDERAL                  25  < IMC > 29.99

Dacă IMC-ul este cuprins intre cei doi parametri ești o persoană supraponderală și ai un risc crescut de boli metabolice (diabet) sau afecțiuni ale inimii, hipertensiune.

4. OBEZITATE, GRADUL I         30 < IMC > 34,99

Aici ai un factor de risc crescut de boli asemănătoare supraponderalului plus boli ale vezicii biliare și unele tipuri de cancer.

5. OBEZITATE, GRADUL II        35 < IMC > 39.99

Factorii de risc cresc alarmant și duc spre probleme foarte grave de sănătate  și chiar la moarte. 

6. OBEZITATE MORBIDĂ                    IMC > 40

Riscuri extreme ducând la o moarte prematură.

 Abia după ce ai aflat unde te încadrezi te hotărăști ce ai de făcut.

Vreau să slăbesc! Cu ce să încep?

Dacă IMC-l tău se încadrează la OBEZITATE ( punctele 5, 6 sau 7 ) e absolut necesar să-ți faci analizele medicale care să cuprindă principalii indicatori ai sănătății tale: Hemoleucograma -pentru sânge, transaminazele -pentru ficat, analiza urinei -pentru rinichi, glicemia -pentru concentrația glucozei în sânge- Ca, Mag, Fe -pentru minerale, colesterol total și transportorii lui, HDL și LDL.

În funcție de rezultatele analizelor vei avea un program de slăbit care să ajute organismul să se regenereze, să-și îmbunătățească parametri; să-ți confere vitalitate și nu în cele din urmă un aspect plăcut.

Sfatul meu este ca indiferent de IMC-ul tău să-ți faci un set de analize ca să știi sigur cum stai cu sănătatea când începi un alt stil de viață, sănătos, unul care să te facă foarte activ și să te simți minunat în pielea ta. Peste câteva luni vei repeta analizele și vei vedea diferența.

Primul lucru cu care vei începe va fi un obicei pe care să-l menții toată viața. E vorba de alcalinizarea corpului

Organismul tău este natural alcalin. Sângele are un PH în jur de 7,35. Însă la majoritatea oamenilor el se situează mult sub această valoare din cauza alimentației acide, a lipsei de mișcare, a gândirii nesănătoase.

Ce faci ca să menții PH-ul  organismului ridicat sau să-l ridici dacă valorile sunt scăzute? 

Simplu, vei începe prin a consuma 500 de ml. de apă alcalină în fiecare dimineață, după ce te-ai trezit.

CUM OBȚINEM APA ALCALINĂ

Sunt mai multe căi de a obține apă alcalină. Cea mai la îndemână se obține prin amestecul rezultat din sucul a 1/2 lămâie combinat cu 500 ml. apă plată cu un PH cât mai ridicat. Ca să fii sigur că nu uiți, îți pregătești acest elixir al tinereții în fiecare seară și-l pui pe noptieră, Când faci ochi, pui mâna pe sticlă și bei cât de încet poți TOT conținutul sticlei. Prima și a doua zi merge mai greu dar apoi devine o obișnuință. Mai sunt și alte metode de alcalinizare a apei, folosind bicarbonat de sodiu, oțet de mere, sare roz de Himalaya. Sucul de lămâie e preferatul meu, e și aromat.

BENEFICII 

Apa alcalină e benefică și pentru multe altele, cum ar fi: răceală și gripă, dureri de cap, boli de ficat, aritmie, diabet, diaree, constipație, gastrită, astm bronșic, circulația sângelui.

Consumă timp de o săptămână apă alcalinizată și vezi cum te simți. Fără să faci altceva pentru slăbit. Pregătești astfel organismul pentru ceea ce va urma și între timp afli și rezultatele analizelor medicale.

Nu iți recomand o slăbire rapidă, organismul  tău are nevoie de constanță și nu-i place să fie atacat.

Like pentru mine, share pentru amici și comentează ce vrei să mai afli sau n-ai înțeles.

Pupici, Rodica.

 PS. O carte excelentă la Elefant, cel mai mare depozit de carte din România
Elefant.ro - Premium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation