VREAU SĂ SLĂBESC! OBIECTIVE 2015

Pleci-de-Revelion-la-Londra--Iata-ce-iti-ofera-englezii

BILANȚ 2014

Toată lumea se pregătește de petrecerea Revelionului, pentru unii a și început. Eu am ales să-ți scriu, dragă cititorule, pentru mine e vremea bilanțului și stabilirii obiectivelor pe anul care începe peste două ore, 2015.

Am început stângaci acest blog, cuvintele se legau greu, deși ideile erau berechet. E una să vorbești, alta să scrii. Dar, cam de la al treilea articol cuvintele au început să curgă mai bine, organizarea în pagină, subtitlurile la fel. Recitind ultimele postări apărute mi-am dat seama că am evoluat în ale scrisului. Conținutul a fost valoros tot timpul.

Sunt mult mai încrezătoare și sper ca tu să primești ce-i mai bun. Nu am prea reușit la capitolul dialog între noi,  acum nu știu ce să cred, ori am fost atât de explicită încât n-a fost nevoie de întrebări, ori … Mergem înainte.

Am nevoie tine ca abonat pe blog, să știu că te interesează subiectele pe care le promovez, legate de dezvoltare personală, de fumat, de slăbit și urmează și despre diete și masaj. Abonații sunt averea unui blogger. Deci, dacă nu ai făcut-o până acum, te invit în căsuța mea de abonați.

Mulțumesc ție și tuturor care mă citesc, tuturor care mi-au călcat pragul și-mi ascultă sfaturile, mulțumesc tuturor celor care au dat like și share pentru ca acest blog să ajungă să fie de folos la cât mai mulți prieteni. 

VREAU SĂ SLĂBESC! OBIECTIVE 2015

“Când îți împlinești visele, nu e vorba de ce obții ci ceea ce devii făcând asta” (Henry David Thoreau).

Aproape toți facem promisiuni de Anul Nou. Ne stabilim obiective ambițioase în ianuarie și le lăsăm baltă sau le uităm până în februarie. Obiectivele pline de ambiție sunt sortite eșecului pentru că sunt sau par uriașe. Nici un elev de-al meu care mi-a spus că are ambiție nu a mers până la capăt. Ambiția o folosești o zi, două, o săptămână, maxim o lună. Te obosește. Când progresele sunt mai mici sau inobservabile la început, ne descurajăm repede și renunțăm. Abordarea directă a obiectivului întreg (ex. vreau să slăbesc 7, 10, 20, 30 kg.) e descurajantă din start și apare imediat tiparul “e foarte greu” rostit aproape imediat ce ne-am propus obiectivul. Ai nevoie de o strategie fragmentată pe zile, săptămâni, luni, ani, toată viața. 

Dacă ai citit toate articolele de până acum din seria VREAU SĂ SLĂBESC! ți-am prezentat strategia pe săptămâni. Tu trebuie s-o faci, începând cu ianuarie 2015 pe zile, în jurnalul tău (de nutriție, anti fumat, de mișcare, de strâns bani, de scris o carte, de învățat o limbă străină, de citit 25 de cărți, etc.)

ÎNTREBĂRI

Unde dorești să ajungi peste 1 an, 2 ani, 5 ani, 10 ani? Cum ajungi acolo?

Simplu,

SCRIE OBIECTIVELE PE HÂRTIE, ÎN JURNALUL TĂU.

Întreabă-te,

CE POT FACE AZI PENTRU ÎNDEPLINIREA SCOPULUI MEU?  O întrebare la care trebuie să răspunzi zilnic. Începând cu trezitul de dimineață, cu recunoștința pentru o nouă zi, cu ritualul apei alcaline, cu micul dejun…și așa mai departe, pană seara. Și bifezi fiecare pas pe care îl faci. Notezi fiecare piedică apărută. În acest fel sistemul fragmentat pe zile îți asigură reducerea timpului  pe activități lipsite de importanță. Vei fi mult mai relaxat pe termen scurt. Doar așa îți poți păstra concentrarea pe termen lung. 

Ce pot face azi pentru îndeplinirea obiectivelor săptămânale?

rezultate pe azi – am dat jos 100 grame, nu mai fumez de 1 zi, azi am făcut 10000 de pași, azi am economisit 15 lei, azi am scris 10 foi din capitolul introductiv, etc.

Ce pot face săptămâna asta pentru îndeplinirea obiectivelor lunare?

rezultate după o săptămână – am dat jos 700 grame, 7 zile fără țigări, 70000 de pași, am economisit 105 lei, am terminat primul capitol, etc.

Ce poți face lunar pentru îndeplinirea obiectivelor anuale?

rezultate după o lună – am slăbit 2.800 kg., sunt nefumător de o lună, am făcut 300000 de pași, am economisit 420 de lei, am terminat de scris trei capitole, etc.)

Mai ai nevoie de:

1. CONVINGERE – știi sigur ce vrei, ești sigur că îți folosește

2. DETERMINARE – ți-ai făcut o strategie fragmentată și realistă

3. DEVOTAMENT – urmărești cu pasiune, pas cu pas ce ți-ai propus.

Toate zilele, apoi săptămânile, lunile și anii sunt ca zalele unui lanț ce nu se poate rupe.

Citește și  “Plângi că nu ai casa visurilor stand cu fundul pe cărămizi” de Pera Novacovici

REUȘITA

Poate nu toate circumstanțele îți sunt favorabile, prielnice sau poate uneori sunt. Nu fi spectator, fă în așa fel încât să creezi tu mediul și circumstanțele în care să lucrezi la împlinirea ta, a nevoilor tale.

Provocările (obiectivele) sunt atât de dificile pe cât le facem noi să pară și pe cât le permit slăbiciunile noastre să fie. Majoritatea ne dăm bătuți prea ușor pentru că situațiile ne scot din zona de confort nu pentru că acestea ar fi prea grele. Vrem trandafiri fără spini.. 

SUCCES  –  EȘEC  

Distanța între cele două poate fi extrem de scurtă dacă pui ambiția să guverneze. Dacă vei acționa cu blândețe și iubire de sine,  cu înțelegere deplină, cu devotament, vei reuși cu siguranță.

Pupici, Rodica.

PS. LA MULȚI ANI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation