VREAU SĂ SLĂBESC! “POȚI SĂ-ȚI VINDECI VIAȚA”

 

 

514105

A ÎNCERCA – LEGEA EFECTULUI INVERS

Stăteam și mă gândeam zilele trecute că n-am fost inspirată de loc să încep un, hai să-i zicem, curs despre slăbit abordând un stil de viață sănătos tocmai în preajma sărbătorilor de iarnă. Acum, înainte de Crăciun?! Proastă corelare. Când peste tot este mâncare și băutură din belșug, când momeala și ispita sunt la tot pasul.

Dar azi, în ajunul Crăciunului, mi-am dat seama că nu se poate mai bine, că tu, cel care mă urmărești, să primești totul înainte, când aspirațiile tale spre ceva nou și diferit sunt abia în fașă și nu sunt blocate de încercări eșuate. Apropo, a încerca este un verb care este supus legii efectului invers, adică vei încerca la infinit, fără să reușești. Pentru că a încerca orice (a slăbi, a te lăsa de fumat, a avea pur și simplu grijă de tine un pic mai mult), este doar o INTENȚIE, cu un început firav și fără nici o finalitate. Dacă ești indecisă rezultatele sunt la fel. Chiar și titlul ales de mine VREAU SĂ SLĂBESC! POȚI SĂ-ȚI VINDECI VIAȚA este tot o intenție, A VREA este la infinit. Când te rogi pentru ceva, acel CEVA nu se va întâmpla niciodată pentru că noi recunoaștem că acel ceva nu este acolo acum, deci dăm putere lipsei acelui ceva.

PRIMUL PAS

E musai SĂ FACI ceva, cu perseverență, LA PREZENT, tot timpul. Și nu doar o perioadă limitată. Ceea ce faci acum și-ți face bine nu poate fi schimbat din nou cu ceea ce ai făcut până acum și te-a adus în situația care ești (fumător înrăit, cu forme generoase, cu riduri adânci nespecifice vârstei, cu boli grele de dus, etc.). Asta e cel mai important aspect al schimbării, că o dată obținut un rezultat (nu mai fumezi de nu știu cât timp, ai o greutate apropiată de normalul tău, ai depășit o boală gravă), nimic din ceea ce te înconjoară nu mai trebuie să te întoarcă din acest drum (chiar dacă toți prietenii fumează, mănâncă pizza și junk-food la aniversări, fac mișto de tine și dieta ta, zicând că n-ai să mori dintr-o bucățică de tort consumată imediat după masă). Făcând din nou ca ei ai să ajungi iar de unde ai plecat sau mai rău. E suficient să calci strâmb de câteva ori și vechile obiceiuri se instaurează rapid. Cale de întoarcere nu mai e. Te-a cuprins iar vâltoarea comună.

A fi atent este primul pas în a te schimba. Când dai peste obstacole în drumul tău ești tentat să te întorci sau să dai vina cineva pentru situație.

Trebuie să te iubești atât de mult încât să ai grijă de corpul tău. Chestii ca sunt prea leneșă, prea grasă, prea obosită să-mi schimb viața nu te vor ajuta cu nimic decât să te lamentezi la infinit. “Atitudinea sănătoasă este acceptarea că exteriorul este pură reflexie a rezistenței interioare față de schimbare”.

Treci prin viață cum poți, cu sentimentul că viața ți se întâmplă ție și că ești o victimă a circumstanțelor. Că nu vrei să ieși din zona ta de confort. Temeri, griji nenumărate, acuzații, promisiuni, jurăminte.”Ești ceea ce gândești, fie că-ți place, fie că nu”.

SUNT DISPUS SĂ MĂ SCHIMB?!

Dacă ți-ai pus această întrebare sau ai făcut o afirmație ca aceasta e nevoie să te eliberezi de condiționări și de credințe negative ca, de-a lungul drumului pe care-l urmezi, să-ți poți exprima tot potențialul pe care îl ai. Cum alegi să faci asta? Oprindu-te din a te uita mereu în exterior, prin a gândi diferit despre orice (în cazul nostru particular, alimentația). Astfel, orice persoană poate să-și îmbunătățească calitatea vieții. Schimbarea nu trebuie să fie drastică, trebuie doar să renunți la limitările pe care le ai. Trebuie doar schimbi NU POT să… în POT să…

CADOUL MEU 

Cadoul meu de Crăciun pentru tine e o invitație, te rog să urmărești un film. Dacă ți-ai pus întrebări cu privire la faptul că aproape nimic nu-ți merge bine, că îți lipsește ceva și habar n-ai despre ce-i vorba, că toate ți se întâmplă doar ție, că cineva are ceva cu tine, că nu ești fericit sau că ești nefericit mereu, că n-ai bani, că nu reușești să slăbești, că ești un ratat, acest film îți va oferi răspunsul potrivit. Filmul este POȚI SĂ-ȚI VINDECI VIAȚA.

Crăciun fericit, Rodica.

PS. Cartea MEDITAȚII PENTRU A-ȚI VINDECA VIAȚA de Louise L. Hay o găsiți aici.

514105

Citește cartea Poți să-ți vindeci viata aici (în librarii stocul e epuizat pentru moment)

2 Thoughts on “VREAU SĂ SLĂBESC! “POȚI SĂ-ȚI VINDECI VIAȚA”

  1. Nastasa Rodica on January 23, 2015 at 9:04 pm said:

    Mă bucur mult că sunt de folos informațiile mele. Am o experiență de 10 ani în domeniul slăbitului și al masajului anticelulitic.Am trecut prin toate experiențele pe care vi le împărtășesc și vouă.

  2. Nastasa Rodica on January 29, 2015 at 8:10 am said:

    Titlul reprezintă o nișă care e de interes larg, iar ceea ce am scris în toate articolele cu tema Da,Vreau să slăbesc! urmat,de Prima săptămână…până la Vreau să slăbesc!Salată de fenicul nu e decât un program derulat în 12 ani de muncă, făcut de mine personal și nu copiat despre un slăbit eficient, SANATOS, fără grabă. Mai sunt multe de scris pentru perioada de după slăbitul efectiv. Dar eu mai scriu și de componenta afectivă implicată într-un proces de slăbire sau de menținere a greutății. Mă refer la cei face pe oameni dependenți de un anumit fel de mâncare, ce le lipsește sufletului lor și înlocuiesc acel lucru cu mâncare. Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation