VREAU SĂ SLĂBESC! Prima săptămână

652x450_121091-uita-de-dietele-drastice-un-singur-pahar-de-apa-in-plus-te-poate-ajuta-sa-slabesti-rapid

DESPRE TINE

Câteva cuvinte despre cum ar trebui să te privești sunt binevenite. E foarte important să-ți cunoști felul de a te privi și mult mai puțin important cum te privesc alții.

Uită-te în oglindă. Ce vezi? Cum te vezi? Sincer! Dacă vezi o persoană urâtă trebuie neapărat să schimbi asta. Ia-o pe bucățele. Poate nu-ți plac dimensiunile tale dar, observă ce ochi frumoși ai. Poate că nu ai talie de viespe dar părul tău e minunat. Poate că ai cu 5, 10, 20, ..,50 kilograme mai mult dar înfățișarea ta nu spune nimic de comoara sufletului tău. Sigur că ceilalți nu o văd și te judecă după kilograme dar nu e cazul s-o faci și tu. Toate kilogramele puse sunt rezultatul unei vieți dezordonate, rezultatul unor obișnuințe, anturajului și nu în ultimul rând al unor traume care te-au îmbolnăvit psihic și fizic.

Dar nimic nu e bătut în cuie, cum ai ajuns aici poți întoarce roata și prelua conducerea asupra a ceea ce faci. Să nu mai lași corpul să te conducă, să nu mai cauți mângâiere în mâncare, ciocolată sau băuturi dulci. SĂ TE RESPECȚI, așa cum o ceri de la restul.

CE ÎNSEAMNĂ RESPECT?

Respect față de tine înseamnă că vei termina cu LENEA de a face ceva pentru tine. Nu mă refer la exterior:  păr, manichiură, garderobă. Interiorul tău are nevoie de atenție. Ceea ce gândești, ceea ce introduci în corp. Alimente și lichide. Dacă la tine nu mai funcționează metabolismul ca la 15, 20, 25, 30, 35, 40 de ani nu e numai datorită lui. Ci și de faptul că nu ți-ai adaptat alimentația măcar o dată în zece ani. Că te aștepți să ai același număr de kilograme, mâncând la fel ca în trecut. Dar uiți că alimentele nu mai sunt la fel. Că sunt tratate, conțin hormoni de creștere, Hormoni care te fac și pe tine să crești…în greutate. Hormoni care te fac să mănânci cantități mai mari din ce gătești.

Respect pentru tine înseamnă că vei termina cu replica ” NU AM TIMP PENTRU MINE” și bagi mereu în față copilul, familia, slujba. Trebuie să te prețuiești și pe tine, să ai timp, puțin timp, și vom discuta despre timp în alt articol, și pentru tine.

Respect față de tine înseamnă să încetezi SĂ NU TE MAI PLÂNGI mereu de cum arăți, că nu-ți poți cumpăra hainele care îți plac pentru că ești grăsuță, să nu te mai plângi că partenerul are ochi pentru altele deși tu faci atâtea pentru el. Preia comanda din clipa asta!

Respect înseamnă CÂND ÎNCEPI UN DRUM SĂ-L DUCI PÂNĂ LA CAPĂT. Și nu CAPĂTUL e foarte important ci DRUMUL până acolo, PASII pe care îi faci. Fericirea ta începe  și se arată în fiecare pahar cu apă băut, în fiecare fruct, în plimbările pe care le vei face, în fiecare îmbucătură. Ea va crește în intensitate cu fiecare PAS CORECT. Nu o vei găsi doar la sfârșit. Ce înseamnă Voi fi fericită când voi avea 60 de Kg.? Că totul va fi un calvar până acolo? E ca și cum ai o fetiță mică abia născută și-ți spui că vei fi fericită când se va mărita. Te bucuri de tot ce face ea de la început. Așa e și cu slăbitul. Iți fixezi un obiectiv dar nu-ți raporta fericirea doar la momentul îndeplinirii lui. Bucuria și satisfacția vin cu primul pahar cu apă plată cu 1/2 suc de lămâie pe care-l bei în prima zi când începi. (citește Da, vreau să slăbesc! și Vreau să slăbesc! Cu ce să încep?)

Respect pentru tine înseamnă SĂ FII DETERMINATĂ și nici un factor să nu te poată împiedica. Nici vorbele celor care au încercat și nu au reușit, nici neîncrederea în tine, nici  faptul că e un proces de durată. Tot în timp ai ajuns așa. Nu schimba programul pe care l-ai început o dată cu sfaturile mele pentru că îți dorești să să o faci mai repede. Fuga după doi iepuri o să-ți strice metabolismul. Și nici să începi acum și să te răzgândești peste o lună, două, trei. Vei pune dublul kilogramelor slăbite. Și nici nu realizezi ce stricăciuni aduci funcționării corpului tău. Mai bine rămâi grăsuță decât să scazi și să urci mereu. Și să nu dai vina pe program, că la tine nu merge, etc. e verificat pe un eșantion de multe persoane (de sex diferit, cu vârste între 13 și 55 ani, de greutăți diferite, unele cu afecțiuni)

TU HOTĂRĂȘTI, TU ACȚIONEZI!

Chiar dacă îți place cum ești acum, ca să rămâi așa, tot e bine să mă asculți.

Iar dacă dimensiunile te nemulțumesc Tu hotărăști ce vei face. Nu o face pentru că zic eu, că-ți spun revistele, n-o fă pentru nimeni în special ci doar ACȚIONEAZĂ PENTRU TINE.

TU ALEGI MOMENTUL!

Respect pentru tine înseamnă SĂ ALEGI MOMENTUL când ești pregătit psihic și fizic să începi un proces de slăbire. Că nu realizezi nimic dacă începi ACUM și la sărbători (Crăciun, Anul Nou, ziua ta, chermeze, nunți, botezuri, etc) te întorci la vechile obiceiuri. Ele sunt doar zile importante nu trebuie să fie SĂRBĂMÂNCĂRI și SĂRBĂUTURI. Vom vorbi și de ele, nu înseamnă că o să te uiți doar  la ceilalți cum mănâncă sau beau. Tu trebuie s-o faci INTELIGENT.

PROGRAM

Dar să explic în câteva cuvinte ce facem aici. Începutul programului de slăbit sănătos, de fapt a unei vieți bazată pe principii sănătoase, are mai multe etape, trei etape mai bine zis.

Prima etapă e alcătuită din patru săptămâni în care vei intra treptat cu implementarea unor obiceiuri pe care să le păstrezi toată viața.

VREAU SĂ SLĂBESC! Prima săptămână

APA

În prima săptămână vei fi atent doar la consumul de apă. E important să ajungem să consumăm măcar cei 2 litri de apă indicați de specialiști ( 3 litri pentru bărbați).

Ai început să bei apa cu lămâie? sfat ce te-am rugat să-l urmezi în precedentul articol? Dacă da, după trei dimineți de hidratare cu apă alcalină poți continua cu implementarea unui alt obicei sănătos care să te pregătească pentru primul pas în alimentație.

Înainte de fiecare masă cu o jumătate de oră consumă un pahar de 250 de ml. de apă. Îți va umple stomacul și nu vei mânca cantități mari de mâncare. Dacă dimineața ai consumat 500 ml apă cu lămâie mai sunt 6 pahare de 250 ml cu apă de băut până te culci. Ca să-ți fie mai ușor să gestionezi cantitatea de apă umple 3 sticluțe cu 500 de ml. apă plată și fixează-ți intervalul de timp în care să le bei. Una până la prânz ( jumătate pe la 10, cealaltă jumătate pe la 13 înainte de masă), a doua pană pe la 19 (250 de ml. pe la 16 cealaltă jumătate pe la 19 înainte de cină) iar restul de 500 ml. până te culci (ultimii 250 ml. apă înainte de a stinge televizorul și a adormi). Poți alege și alte ore dar să fie interval intre ele. Poți consuma și guri de apă dacă nu poți bea 250 de ml.

Important: nu bea apă în timpul meselor și nici jumătate de oră după. Bolul alimentar se va slei (e vorba de grăsimile din alimente) și va fi greu de digerat.

Nu trebuie să-ți fie sete ca să bei apă. Nevoia de apă ai pierdut-o pe drum de mult timp. Ea apare după două, trei zile de consum regulat.

În prima săptămână mănâncă cum ești obișnuită, numai consumul de apă optimizează-l. O să fii uimită să constați la sfârșitul săptămânii că ȚI-E SETE cu adevărat, că e musai să bei apă.

Peste câteva zile o să public și ce faci în a doua săptămână din prima etapă.

Pupici, Rodica.

2 Thoughts on “VREAU SĂ SLĂBESC! Prima săptămână

  1. Îți urmăresc sfaturile sa sti :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation