VREAU SĂ SLĂBESC! PROGRAM SĂPTĂMÂNAL

blank-calendar-3AJUTOR

Pentru că ai avut foarte multe informații de procesat din precedentele articole, m-am gândit că ți-ar prinde bine un model de program săptămânal pe care să te sprijini doar în prima din săptămânile care vor urma.

Pentru că nu-mi doresc ca să-ți dau o schemă rigidă, fixă tot timpul. Știu că ai fost învățat până acum cu mese bine stabilite în funcție de dieta care ai urmat-o.

Vreau să ai libertatea să alegi singur din multitudinea de posibilități oferite de alimente meniul pe care îl preferi. Singura mea cerință e ca tu să înțelegi principiul care stă la baza meniurilor zilnice, de ce să nu consumi anumite alimente (Vreau să slăbesc!Alimente naturale), combinațiile corecte ale ingredientelor (Vreau să slăbesc! Săptămâna a 4-a), cantitățile optime de consum la o masă ca să te încadrezi în 1200-1400 calorii pe zi (cantități de bun simț, în concordanță cu genul și greutatea ta actuală în Vreau să slăbesc! Săptămâna a 2-a).

Să înțelegi importanța crucială a unui orar fix (cu mici devieri de un sfert sau jumătate de oră la una din mesele zilnice în Vreau să slăbesc! Săptămâna a 3-a). Totul are legătură cu funcționarea corectă a organismului tău, cu intensificarea arderilor metabolice, cu bioritmul tău, cu desfundatul traseelor limfatice, cu aportul de vitamine și nutrienți benefici, cu conținutul suficient de antioxidanți (Vreau să slăbesc! Cu ce să încep?), cu obiceiuri care să devină ritualuri alimentare.

Vreau să-ți fie simplu și ușor, să consumi minim de timp pentru prepararea unei mese (maxim 10 minute).

Să-ți faci un pachet cu mâncare potrivit pentru când ești la muncă, să ai mereu la tine în geantă apa, semințele, fructele.

VREAU SĂ SLĂBESC! PROGRAM SĂPTĂMÂNAL

La început trecem mesele fixe pe toată săptămâna.

Acestea sunt în ordinea lor: apa cu sucul de lămâie, micul dejun ( 200 grame de iaurt cu 7 lingurițe cu vârf de fulgi de ovăz), fructele de la ora 10 (1/2 grefă și o banană), fructele de la gustarea de după amiază de la ora 16 (2 fructe diferite, unul mai acru, unul mai dulce) și o cană cu lapte fierbinte la ora 22 mâncat (nu băut) cu lingurița care să-ți asigure un somn odihnitor, plin cu vise frumoase.

Deci mă voi axa doar pe prânz și cină. Și e doar pentru o săptămână, urmând ca mai apoi tu să-ți faci mesele în funcție de preferințe, 2 zile de post dacă vrei, de câți bani dispui pentru o săptămână.

ORE    ora 13 Prânz       ora 19  Cina

LUNI  Prânz – ou fiert (moale, cleios, tare) cu salată; Cina –  pește (proaspăt la grătar, sau 1/2 conservă de ton în suc propriu) cu salată

MARȚI  Prânz – brânză (caș, telemea)cu salată; Cina – 2 ficăței  pui sau unul de curcan la grătar cu salată

MIERCURI  Prânz – ciuperci pe grătar cu salată (sfeclă+morcov+țelină); Cina – pește la cuptor cu legume 

JOI  Prânz – ou fiert cu salată; Cina – piept de pui sau o pulpă dezosată la grătar cu salată

VINERI  Prânz – brânză cu salată (brânza o tai cubulețe mici și o așezi pe salată); Cina –  pește din nou (încearcă un alt soi de pește sau 1/2 conservă de sardine în suc propriu) cu salată

SÂMBĂTĂ  Prânz – 2 ficăței sau alte măruntaie (rinichi, limbă – fiartă)) la grătar cu salată; Cina – grătar din ceafă de porc (sau piept de pui, curcan) cu salată

DUMINICA  Prânz – pește (somon sau păstrăv sau creveți) la grătar stropit cu usturoi (1 linguriță iaurt+usturoi pisat) cu salată; Cina – 1/2 ardei roșu umplut cu brânză de vaci (preparată cu ceapă tăiată mărunt, 1 lingură ulei măsline, 1 legătură pătrunjel verde, sare de mare, piper alb. Cealaltă jumătate se înfoliază și se păstrează pentru altă masă. Ardeiul roșu și ceapa țin loc de salată).

PS. Orice proteină  poate fi înlocuită cu o mână de semințe de floarea soarelui, dovleac, sau 3-4 miezuri de nucă sau migdale, sau boabe de soia fierte.

Mesele de prânz din timpul săptămânii le-am adaptat condițiilor în care mergi la servici și ai pachetul pregătit de acasă. Salatele sunt doar tăiate, sucul de lămâie, sarea le adaugi în momentul servirii mesei.

Se evită în primă fază de consumat leguminoasele (fasole boabe, mazăre linte). Le introducem când ajungem aproape (la 2-3 kg.) de greutatea optimă.

Am respectat principiile pe care ți le-am enumerat în penultimul articol, de frecvență a proteinelor.

Sigur ai întrebări, nu ezita să ceri răspunsuri. 

Doar primele trei zile o să-ți fie mai dificil, apoi ai să te descurci mult mai bine.

O să vină ziua în care o să vrei ceva dulce și o să-ți apară un fruct. Bucură-te! Rar poți consuma o tabletă de ciocolată neagra 75% cacao lăsată la topit sub limbă în loc de fructul dulce.

Azi e ziua în care o să-ți mulțumești că ai început o călătorie spre sănătatea ta. Ca premiu o să ai aspectul fizic pe care-l visezi acum (ce ține de EGO) și cel mai important eveniment o să fie descoperirea TA, a EU-lui tău interior, forța ta interioară.

CÂNTARUL

Ia-ți un cântar, un caiet pe post de jurnal și începe drumul de la primul articol Vreau să slăbesc! încercând să nu sari peste etape, cel mult poți să scurtezi o etapă (programul pe o săptămână să îl faci în trei zile, dar nu mai puțin. Ai nevoie de adaptare.

Cântarul să-ți fie cel mai bun prieten. Notezi greutatea pe care o ai azi după ce mergi la baie dimineața. Mâine te cântărești la aceeași oră. Cântarul trebuie să arate la fel sau mai puțin decât ieri. Notezi în jurnal. 

A treia la fel. Notezi în jurnal. Nu intri în panică dacă îți arată la fel mai multe zile la rând. Mie mi s-a întâmplat să stau la aceeași greutate 1 săptămână și jumătate și apoi să scad cu 1,5  kg. de la o zi la alta.

Doar dacă crește să-ți pui întrebări, unde greșești? Ce ai consumat în plus? Motivele pentru care “crești” pot fi medicamentele pentru tuse, anticoncepționalele, guma de mestecat, semințele prăjite, ciugulitul dintre mese, dereglări hormonale, rezistența organismului (prea multe cure de slăbire încercate și abandonate) iar la femei perioada menstruației (chiar și 500  de grame care se duc repede jos după încetarea ei). Cea mai mare diferență de greutate va fi după prima zi de mese principale (după ce programul de 3 săptămâni a fost terminat). Intre 400 de grame și 1,5 kilograme.

Fii fericit pentru puținele grame de fiecare zi (cam 100 grame media). Dacă ești devotat se scade constant și fără să-ți periclitezi sănătatea. Nu alege să fii nefericit pentru că ai scăzut doar 100 de grame și să fii fericit doar la un anumit număr de kilograme.

FOTOGRAFIE

Fă-ți o fotografie acum față/profil fără să sugi burta sau alte unghiuri avantajoase. 

Peste o lună fă-ți o altă fotografie, îmbrăcată la fel, în același loc, tot față/profil. Observă diferența.

Peste altă lună, la fel.

Peste trei luni schimbarea va fi extrem de evidentă. Vei observa tinerețea (chiar dacă ai 50 de ani), ochii strălucitori și cei mai important, schimbare majoră de postură. Stai mult mai dreaptă și formele tale au căpătat armonie.

Și așa mai departe. Compară mereu prima poză cu a două, prima cu a treia, prima cu a patra, prima cu a cincea. Pe prima o multiplici și o lipești în jurnal alături de a două, alături de a treia, etc.

NU TE CRITICA NICIODATĂ. Corpul nu e decât reflexia ta și a faptelor tale. Să-i porți recunoștință mereu că te suportă, primește orice îi dai, fie bun fie rău (din punctul lui de vedere) și încearcă mereu să-ți salveze viața. Grăsimea în exces așezată pe el nu e decât un avertisment și e modul lui de a depozita ce nu are nevoie. Și tu ai dulapurile pline cu haine pe care nu le mai porți de ani. Fă curat și acolo, donează-le, dăruiește-le.

AFIRMAȚII

În fața oglinzii, în fiecare zi de câte ori te privești și indiferent ce vezi, când mintea îți merge pe coclauri sau are grija altora,  îți spui mereu, obsesiv:

Sunt subțire! Sunt tânără! Sunt frumoasă! Mă iubesc!

Chiar și de 300 de ori pe zi. Cu convingere, cu încredere, cu patimă. Emoțiile pe care o să le trăiești când rostești afirmațiile sunt importante. O să treci de la plâns de mila ta (mintea va opune o mare rezistență la ceea ce rostești pentru că e contrar concluziilor ei, pentru că nu te-ai iubit și acceptat niciodată așa cum ești) până la plâns de bucurie (eliberarea de minte).

Dacă ți-au plăcut sfaturile mele dă un like, dacă-ți sunt de folos, oferă-le printr-un share prietenilor tăi.

Pupici, Rodica

 PS. Delectați-vă privind și de ce nu cumpărând lenjerii sexi, roșii, negre, albe, după gust de la SEVENSINS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation