VREAU SĂ MĂ ÎNGRAȘ!

slaba

CONSECINȚE

Azi în VREAU SĂ MĂ ÎNGRAȘ! voi aborda un subiect mai puțin discutat. 

Toate rețelele de comunicare sunt sufocate de rețete de slăbit. Care mai rapide, care mai eficiente, care mai de durată. Rămâne la alegerea fiecăruia ce =rețetă= să aplice. Majoritatea caută rețete rapide, cu minim de efort. La mare căutare sunt suplimentele alimentare, ceaiurile de slăbit, pastilele naturale sau chimice folosite în același scop.

Nimeni nu e preocupat atunci când aplică o dietă de consecințele pe termen lung. E nevoie de un efort doar până se potrivește rochia la nuntă, până la concediu, până la un eveniment important. Și după aceea potopul. Până la viitorul eveniment, viitorul concediu, viitoarea nuntă.

Și până atunci privești cu invidie persoanele slabe și foarte slabe care mănâncă orice, oricât și oricând și…nu li se întâmplă nimic. Nu pun un gram de grăsime pe ele. Ce fericire pentru ele!

VREAU SĂ MĂ ÎNGRAȘ!

Lucrurile nu stau chiar așa. Aparențele înșeală. Nu ți-ai pus niciodată întrebarea DE CE NU IAU ÎN GREUTATE persoanele care mănâncă cât pentru doi, care mănâncă mâncare nesănătoasă de tip junk food, beau sucuri acidulate și energizanți? 

Problema lor e una de asimilare a mineralelor și nutrienților.

Se știe că intestinele sunt răspunzătoare de acest aspect. Concluzia e clară, vei rezolva la început ceea ce împiedică asimilarea și anume toxinele depuse pe pereții intestinelor.

Sita e atât de deasă și obturată încât mâncarea intră și iese din sistem aproape fără să aducă nici un aport nutrițional persoanei în cauză. Deocamdată ești fericit/ă că nu renunți la nimic, că ai liber la răsfățuri.

Dar, pielea e subțire, fără elasticitate și fermitate, oasele ies în evidență prea mult, seamănă cu un cuier. Mușchi, ioc. Ce ar trebui să faci?

ALIMENTAȚIE

În primul rând să renunți la toate porcăriile gătite sau semipreparate, la junk food, la sucuri acidulate și energizante. Cam la fel ca și cele care sunt grăsuțe.

Diferența constă în faptul că ai liber la carbohidrați, la leguminoase, din când în când la dulciuri făcute în casă din făină integrală cu ingrediente naturale, la sucuri naturale, la smoothie-uri din fructe și legume, la semințe de tot felul neprăjite, la pâine integrală, la uleiuri benefice ca cel de măsline. 

ATENȚIE LA COMBINAȚIILE ALIMENTARE

Ca organismul să înceapă să asimileze corect e nevoie de multă preocupare la combinațiile benefice ale alimentelor.

1. Orice proteină se va combina doar cu salate diverse, fără adaos de carbohidrați. Deci, =garnitura= dispare. Garnitura poate fi alcătuită tot din legume gratinate sau la grătar.

E bine ca să nu se folosească decât o singură proteină la o masă, deci nu ouă cu carne, ouă cu brânză sau mai știu eu ce asocieri. Că vom avea o pizza.

2. Carbohidrații (cartofi, orez, paste…) nu vor însoți niciodată o proteină ci vor avea alături tot o salată de sezon.

Se poate adăuga un sos făcut în casă din suc de roșii cu mirodenii (oregano, busuioc, usturoi…) sau legume fierte în abur.

3. Leguminoasele (mazărea, fasolea boabe, lintea, năutul, soia) vor fi servite tot într-o salată asortată cu legume viu colorate, sau sub formă se supă cremă cu trei stropi de ulei de măsline și pătrunjel.

4. Să urmezi un program de masă din trei în trei ore, adaptat pentru îngrășare, adică una din mesele principale să conțină carbohidrați. Prânzul e cel mai potrivit. Dacă nu e timp din cauza jobului atunci o vei pregăti la cină.

5. Fructele să le mănânci la fel ca și în cazul slăbitului, diferența constă doar în faptul că ai liber la fructe dulci (struguri, pere, ananas) și poți mânca mai mult decât 100 de grame din ele. 

5. Uleiurile folosite vor fi cel de măsline și uleiul de in alimentar. O lingură din acest ulei are 119 calorii. Pentru îngrășare se vor consuma trei linguri pe zi, înainte cu 1/2 oră de mesele principale. 

Pe lângă faptul că stimulează sinteza colagenului prin piele aceasta devenind mai elastică și mai suplă, este cea mai bogată sursă de acizi grași omega 3 și ajută colonul la eliminarea deșeurilor toxice.

După ce se ajunge la greutatea dorită se va consuma doar o lingură pe zi. 

5. Mișcarea va fi nelipsită din obiceiurile zilnice pentru că o persoană foarte slabă sau subponderală nu are masă musculară mai deloc. 

E nevoie de program de sală, la aparate cu greutăți pentru diverse grupuri de mușchi sub îndrumarea antrenorului cam de trei ori pe săptămână. Aportul caloric și cel proteic va fi pe măsura efortului, deci porțiile de proteine sau carbohidrați vor fi mai consistente.

5. Semințele de dovleac, migdale, fistic, alune, toate neprăjite vor însoți mesele de fructe.

100 de grame de nuci au 654 de calorii, deci mănâncă miez de nucă cu salată, e o combinație foarte bună iar cantitatea îți asigură sigur îngrășarea sănătoasă pe care o dorești.

6.E nevoie și de câteva ședințe de masaj de modelare corporală. de eliberare a circulației limfatice, de stimulare musculară și de tonifiere a pielii.

CONCLUZII

Vei vedea că în scurt timp vei obține rezultate prin programul VREAU SĂ MĂ ÎNGRAȘ! la început va fi cam de 200 de grame pe săptămână, apoi se a ajunge la 500 de grame și ușor te vei apropia de greutatea necesară corpului tău.

 G = 50 + 0,75 ( Î – 150 + (V-20):4 ) x 0,9   pentru femei

G = 50 + 0,75 ( Î -150 + (V-20):4 )              pentru bărbați.

Dacă ai întrebări sau vreo problemă medicală legată de slăbitul excesiv, de anorexie, nu ezita să mă contactezi.

Dacă ai prieteni în situația aceasta, share. 

Pupici, Rodica.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation