VREAU SĂ SLĂBESC! EXERCIȚII

image001

CE RĂSPUNSURI PRIMEȘTI DE LA CORPUL TAU

Cred că te-ai întrebat deja până acum dacă se poate slăbi doar cu schimbarea modului de alimentație.

Sigur că se poate slăbi doar cu această schimbare.

Nu am adăugat până acum nimic altceva deoarece am vrut ca schimbările în alimentație să se transforme în obiceiuri și e nevoie de timp pentru asta.

De când am scris primul articol Da, vreau să slăbesc! (6 dec.) au trecut 6 săptămâni, timp în care, dacă ai început de atunci, încetul cu încetul, ai implementat programul și acum el a devenit obișnuință.

Nu mai ai senzația de greață când bei apa cu lămâia (asta e valabil pentru cei care consumau foarte puțină apă și niciodată dimineața) și o poți bea fără nici un fel de efort din partea ta.

Sau nu te mai doare capul de ce trebuie să bei un pahar cu apă cu jumătate de oră înaintea meselor. Știi deja că apa îți potolește foamea și ocupă loc în stomacul tău.

 Nu te mai întrebi dacă nu cumva o să te plictisești de același mic dejun în fiecare dimineață. Unii îmi pun întrebarea asta când nici nu au început să ia primul mic dejun de iaurt cu fulgi de ovăz.

Subliniez încă o dată faptul că organismului nostru nu-i priește diversitatea, ci consecvența, el reacționând mult mai repede printr-o digestie mult îmbunătățită când știe cu ce se întâlnește. Nu stă ca pe ghimpi așteptând ca tu să-i dai cine știe ce, conform poftelor tale date de minte.

Numai mintea ta caută diversitate, ea nu se gândește la trup, n-o interesează nevoile lui.

Ție îți place ca partenerul tău să caute diversitate? Sigur că nu, consideri că te trădează și-l părăsești. Ce-ar fi dacă te-ar părăsi trupul? De fapt, moartea așa e, trupul te părăsește întâi (devine cu ajutorul tău ruină).

Pe parcurs vom mai adăuga câte ceva la micul dejun ca să-l îmbunătățim, dar tot în folosul trupului va fi (pentru funcționarea creierului mai ales va fi vorba).

 VREAU SĂ SLĂBESC! EXERCIȚII

Ți-au intrat în reflex orele de masă, tipicul lor de pregătire și mai ales ai înțeles principiul de funcționare? Principiu bazat pe asocierea anumitor alimente. Exemplu – totdeauna proteină cu salată și niciodată proteină (carne în special) cu carbohidrați (cartofi, paste, orez, etc)indiferent dacă vrei să slăbești sau dorești doar o detoxofiere -pentru cei din urmă e valabilă asocierea  totdeauna carbohidrați cu salată, niciodată carbohidrați cu carne, adică cam tot ce am fost noi învățați să mâncăm până acum.

Dacă răspunsul e afirmativ poți trece la un nivel superior care să-ți ia doar 7 minute pe zi.

Vom face mișcare.

De ce nu sport? îți zici. Păi ceea ce o să faci vreo câteva săptămâni de acum  nu o putem încadra la sport.

Tu ești îngreunat de kilograme în plus, respirația e dificilă, uneori nici nu te poți lega la șireturi de burtă (a fost cazul meu). Ce sport să urmezi dacă tu gâfâi după zece pași mai alerți și două scări urcate?

ÎNCĂLZIRE, SĂRITURI ȘI ARDERI INTENSE

Deci o vom lua cu ceea ce poți face acum. Doar puțină mișcare dar care să ardă multe calorii.

Primul set de mișcări le vei face în pat, după ce te trezești.

Te vei întinde încet și prelung,  când o mână, când un picior, când pe stânga, când pe dreapta, apoi mâinile și picioarele odată, imitând mișcările pe care le face o pisică după somn.

După ce te-ai asigurat că te-ai întins bine de tot, te vei da ușor jos din pat și vei bea apa cu lămâie.

Scoți iaurtul din frigider și-l lași la temperatura camerei să se încălzească puțin câtă vreme îți faci toaleta de dimineață.

Urmează operațiunea cântarul și apoi notezi valoarea în jurnalul tău de alimentație la data respectivă.

În camera aerisită, faci câteva exerciții de inspir-expir profund de 3 ori. 

Apoi în poziție de drepți (ca în imagine) faci un ciclu de 10 sărituri cunoscute sub denumirea de jumping Jacks.

Le vei face energic, antrenând ritmul respirației cu ritmul săriturilor.

După fiecare serie de 10 faci o pauză de 3 respirații profunde.

Schimbi mișcarea mâinilor în timpul săriturilor, le vei duce în lateral și apoi în față.

Ai în videoclipul de  mai jos 39 de exemple pentru săriturile jumping Jacks.


Iți alegi câte 4 feluri și faci câte 10 sărituri consecutive din fiecare cu pauzele de rigoare (de 3 respirații rare și profunde)

In prima zi faci doar 2 minute, a doua zi, 3 minute, a patra zi 4 minute, a cincea zi 5 minute, etc, pană ajungi la totalul de 7 minute cu tot cu odihnă.

Poți crește și mai treptat dacă simți că respirația ta e dificilă și ritmul cardiac e prea intens.

Apoi alegi alte variante de jumping Jack. Nu le vei putea face atât de repede ca profesorul tău dar, asta e ideea. Să le faci cât de repede poți tu. 

Sunt exerciții cardio care te vor ține în priză pentru întreaga zi și vor arde intens grăsimile în timpul executării lor. Se vor tonifia mușchii, corpul se va subția, tendoanele vor deveni mai elastice.

Sunt ușor de făcut, nu îți trebuie echipament, sală sau altceva. Doar bunăvoință să ai, în fiecare zi să faci câte sărituri poți tu, ajungând progresiv la cele 7 minute ca ele să  fie eficiente și tu să observi schimbări la musculatura și tendoanele tale. 

Apoi mănânci și…continui ziua…

ALTE OPȚIUNI DE MIȘCARE

O mișcare bună ai mai putea face la întoarcerea acasă de la servici, școală. O stație, două de mers pe jos, mers alert. 

Sau dacă stai la bloc, când îți stabilești tu, urci și cobori scările de la un etaj la altul (doar de la un etaj). De câteva ori.

Dacă nu ai scări, așezi pe jos o cutie (sau un sertar) și te urci și te cobori, când cu un picior, când cu celălalt, de câte 10 ori consecutiv. Pauză, Repeți.

Sper că-ți vor folosi exercițiile pe care ți le-am oferit și o să le introduci în obiceiurile tale zilnice.

Pupici, Rodica.

PS. Vă propun un card ce oferă la cumpărături 55 zile cu o dobândă, rate, refinanțarea altor carduri și credite

Card55 - Volksbank

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation