VREAU SĂ SLĂBESC! MASAJUL ANTICELULITIC

11003990_1584550761782749_1369390536_n (1)GENERALITĂȚI

Ei, a venit timpul să îți vorbesc despre pasiunea mea, masajul, în special masajul anticelulitic.

De ce a devenit o pasiune? Pentru că, fiecare dorim să vedem rezultatele muncii noastre cât mai repede. 
Elefant.ro

Ce poate fi mai frumos decât să vezi de la o ședință la alta cum textura pielii se schimbă încetul cu încetul, cum formele devin armonioase și coaja de portocală sau …aspectul de conopidă dispare. Ca un vis urât.

Masajul de oricare tip ar fi el  e benefic organismului nostru, aduce pace și ne conectează cu propriul nostru corp. De care majoritatea suntem desprinși de multă vreme.

De exemplu, ce efort faci ca să mergi? Nici unul. Nici nu simți că ai picioare decât în cazul când suferi o căzătură, sau calci greșit și…apare durerea. Începi să calci cu multă grijă, conștient de fiecare pas. Atunci observi că picioarele sunt importante și așa e și cu restul corpului. Nu spun, Doamne ferește, că ar trebui să ne ocupăm conștient de bătăile inimii sau digestie. Ar fi un dezastru.

Dar să nu uităm nici o clipă ce fac toate organele pentru noi, ce face mașinăria asta minunată numită corp în fiecare zi a vieții noastre numai pentru ca să ne fie al naibii de bine în el. Și la care avem garanție până pe la 30 de ani, dacă nu ne batem joc de el.

Cum? Foarte ușor! Băgăm în noi tot ce se poate, facem pagubă la orice petrecere unde mergem, nu de alta, dar să știe gazda că am trecut pe acolo, iar cu mișcarea…o lăsăm moartă. Nu e de ajuns că ne dăm jos din pat?

Alții, bărbați fiind, joacă un fotbal la sfârșit de săptămână câteva ore. E bine? Nu, e rău. După ce nu s-au mișcat mai deloc 6 zile, efortul e uriaș pentru organism. Deci, pentru bărbați e bine ca în fiecare zi să facă mișcare eficientă între 40-60 minute și apoi să joace fotbal.

VREAU SĂ SLĂBESC! MASAJUL ANTICELULITIC

Te-ai apucat de slăbit sau pur și simplu vrei să arăți bine o dată cu venirea primăverii, a concediului sau a unui eveniment important în viața ta. Ce opțiuni ai ca să se vadă cu adevărat ceva, în afară de machiaj, solar sau creme?

Prima opțiune este MASAJUL ANTICELULITIC.

Ce face el pentru tine? Cum îi spune și numele reușește să dezlege nodulii celulitici (grăsimi + toxine), să elibereze căile limfatice (cea mai importantă funcție) și apoi să redea pielii elasticitatea, fermitatea și catifelarea care a pierdut-o prin indiferență.

O =carne tare= e văzută de multe ori ca un lucru bun.

O, ce carne tare am! Dacă-i chiar așa, îți spun eu, fără să te văd că, celulita ta e groasă (e ca blatul de la masă).

Chiar dacă nu vezi coaja de portocală (e ascunsă sub grăsime), pielea trebuie să fie elastică, nu tare, trebuie să fie fermă, nu țeapănă.

Dacă nu poți prinde între degete un pliu de maxim un centimetru e de rău. Cu cât pliul e mai gros (2 cm.până la 10 cm. și chiar mai mult) cantitatea de toxine depusă de corp sub piele e mai mare, limfa e aproape blocată, sângele e îngroșat. Apare fenomenul de picioare reci sau invers, de picioare foarte fierbinți (mai rar, aici e vorba și de ingroșarea venelor sau varice).

Pe toate programele se spune despre nu știu ce diete, ce mișcare se face la sală, dar aproape nimeni nu pomenește de masaj. Crede-mă, fără el poți să faci orice altceva, rezultatele nu vor fi aceleași. Nu cred că-ți permiți și nu e de dorit o operație estetică după slăbit.

Pe parcursul a zece ședințe de masaj anticelulitic serios se obțin rezultate foarte bune, de slăbire în centimetri care nu se mai pun înapoi ca după o împachetare, în care ți se scoate apa.

De kilograme mai puține ai grijă tu prin programul pe care ți l-am oferit, serialul care începe cu articolul DA, VREAU SĂ SLĂBESC! din categoria Diverse-Știri.

MODELAJUL  CORPORAL

Un aspect ignorat de majoritatea celor care fac masaj este armonia proporțiilor care trebuie avută în vedere de la prima ședință.

Armonia se obține prin modelajul corporal și nu ține de kilograme. O femeie și de ce nu, și un bărbat, trebuie să arate bine la orice număr de kilograme. Este primul obiectiv atins din câteva ședințe. Nu e o vorbă în vânt, armonia se poate realiza chiar dacă slăbitul nu e important pentru tine sau ți se pare greu sau imposibil.

CREME ȘI ULEIURI

Nu încerc aici să distrug faima de care se bucură cremele și anumite uleiuri. Au valoare atâta timp cât sunt fără parabeni (cremele) și nu conțin substanțe prea iritante pentru piele (uleiuri).

Dar oricât de bună, de scumpă și de firmă ar fi o cremă, indiferent că este pentru corp sau pentru față, beneficiile ei se văd doar în combinație cu masajul corporal sau facial. Nici o cremă din lume nu face treaba totală, dispariția ridurilor sau atenuarea lor, dispariția vergeturilor sau atenuarea lor decât cu ajutorul masajului. Deci nu te îmbăta cu apă rece crezând în minuni fără ca tu să faci nici un efort financiar apelând la un maseur specializat sau aplicând câteva tehnici corecte de auto-masaj (urmând cursuri sau învățând de la o persoană cu pregătire în domeniu).

Pe youtube mai poți găsi inspirație dar și acolo sunt multe filmulețe inutile și chiar dăunătoare, nerespectând cele mai elementare principii ale masajului.

Exemplu: mișcările se vor executata doar spre inimă, câteva zone nu se vor masa prin tapotament (în spatele inimii, zona carotida și zona din spatele genunchilor – poplitee).

DURATA MASAJULUI ANTICELUITIC

Câte bordeie atâtea obiceiuri! Găsești de 15 min., de 35 min., de 50 min./ședință.

Foarte puține persoane au nevoie de masaj anticelulitic doar pe coapse. Problemele de blocare ale căilor limfatice se observă cel mai bine deasupra gleznelor care apar îngroșate, în jurul genunchilor unde coboară o cantitate importantă de toxine și grăsimi și staționează acolo.

Spatele și lateralele trunchiului, în special la femei prezintă depuneri dizgrațioase de grăsimi, iar de partea superioară a mâinilor ce să mai vorbim. Sunt zone =uitate= de majoritatea celor care lucrează în acest domeniu, preocupate fiind doar de coapse și burtică. Sigur că le masezi, dar cu restul, ce faci?

De aceea e bine să mergi în mai multe locuri, măcar pentru o ședință să vezi ce ți se oferă. Prețul scăzut poate însemna și că de tot atâția bani ți se face masaj. Prețul ridicat spune ceva despre condiții foarte bune dar, doar dacă știi ce vrei, obții maxim din masaj.

Puțini văd, puțini cunosc…Alegerea ta trebuie făcută ca atunci când guști o mâncare și spui că-i bună sau foarte bună. Dar ai o idee de ce gust ar avea mâncarea respectivă. Altfel, sunt bani aruncați pe fereastră.

După mine, o ședință de masaj anticelulitic, acoperind absolut toate zonele cu probleme nu are cum să dureze mai puțin de 50-60 de minute.

Intensitatea masajului anticelulitic se adaptează strict pragului de sensibilitate al clientei/ului. Aici nu semănăm unii cu alții. Greșită complet ideea că trebuie să avem vânătăi după, nu se urmărește distrugerea cu agresivitate a țesuturilor. În foarte rare cazuri apar echimoze foarte mici, nedureroase care dispar în două, trei zile.

Poți urmări aici un masaj anticelulitic corect al picioarelor.

Pupici, Rodica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation