VREAU SĂ SLĂBESC! Săptămâna a 3-a

fructe

ANGAJAMENT-FĂRĂ NICI UN EFORT?!

Dacă ai ajuns aici doar cu cititul  nu e prea mult. Vei așeza articolele pe un raft cu gând să-l folosești mai târziu. Dar, cu siguranță vor prinde mult praf pe ele. Intre timp apar alte diete, sfaturi, comentarii care te vor distrage. Pentru ca îți vor oferi promisiuni de slăbit rapid (o zi, 3 zile, 5 zile, 9 zile în care să dai jos între 3 până la 9 kilograme). Preferi să faci totul repede, cu pastile, cu prafuri în loc de mâncare, fără mișcare, fără masaj, adică FĂRĂ NICI UN EFORT din partea ta.

Dacă stai să te gândești puțin, e adevărat, unii dintre noi din preferă să mănânce fără să facă nici un efort pentru pregătirea mâncării. Preferă mâncarea din cutii, ambalaje, semi-preparată, la KFC, pizzerii, McDonald’s, beau cafea de la automate, trei în unu, etc. Unde vor ajunge dacă continuă cu politica asta, de a nu face nici un efort (de a găti sănătos, de calitate), fapt ce se va răsfrânge și asupra copiilor. Pentru că cei mici vor copia, li se va părea normal să mănânce așa, mama sau tata sunt modele pentru ei. E cool să-ți serbezi ziua la McDonald’s. Degeaba vor încerca să-i dezvețe mai târziu, dacă părinții nu reușesc acum să renunțe, deși gândesc că ar trebui să o facă, de ce ar face-o copiii lor. Pentru ei e BUN tot ce fript sau prăjit, cum e și pentru ei.

Oprește-te doar o clipă și privește în viitorul tău. Nu-mi răspunde cu Lasă că văd eu atunci. Încearcă să VEZI acum, să TE VEZI acum și să faci efort, un minim de efort pentru tine.

Nu lăsa să treacă ocazia asta pe lângă tine, am întins implementarea programului pe patru săptămâni tocmai să-ți fie cât mai ușor să-l urmezi. Cu câte un element cheie în fiecare săptămână.

VREAU SĂ SLĂBESC! Săptămâna a 3-a

ORAR DE MASĂ

Să recapitulăm puțin. Ar fi trebuit ca până acum să ai două săptămâni de apă cu lămâie dimineața pe stomacul gol, 2 litri de apă pe zi băuți pe rând cu 1/2 oră înaintea meselor și o săptămănă de mic dejun alcătuit din cereale integrale (anume 7 lingurițe cu vârf de fulgi de ovăz) cu un lapte fermentat (iaurt natural, sana, kefir). Toate trecute in faimosul tău jurnal de nutriție. Unde am uitat să-ți spun că VEI FI TOTDEAUNA SINCERĂ. Acolo nu poți minți, ai să vezi.

Dacă nu ți-ai făcut un orar de masă până acum (cum ți-am sugerat când am vorbit de bioritm) e timpul să-l faci acum. Și-l vei respecta chiar dacă plouă, ninge, ai musafiri, servici și copii. Se pot rezolva și cazurile de forță majoră (boală, grija altora, programări). S-o faci în așa fel încât să cuprinzi micul dejun acasă, cafeaua la servici (la termos) dacă începi devreme. Apoi punctează trei ore după micul dejun și ei avea prima gustare, apoi trei ore de la ea și vei avea prânzul, iar după trei ore vei avea a 2-a gustare, iar trei ore și gata cina, și după alte trei ore masa de noapte bună și somn ușor cum o numesc eu.

EXEMPLU- ORE

6.30 trezirea, te întinzi ca o pisică  cătea secunde si 500 ml apă cu 1/2 suc de lămâie, apoi pregătirea pentru ziua care abia a început

7.00  micul dejun  – iaurt (scos din frigider de seara, să nu fie rece) cu fulgi de ovăz

7.45   cafeaua fără zahăr

10.00  prima gustare

13.00  prânzul

16.00  gustarea a 2-a

19.00 cina

22.00 gustarea de noapte bună și somn ușor

22.30-23.00 culcarea

Se poate și orele 6,9,12,15,18,21 sau orele 8,11,14,17,20,23. Nu depăși ora decăt cu căteva minute, maxim 30 minute. Nu decala celelalte mese că va ieși o harababură. Dacă te-ai sculat tărziu (asta doar sâmbăta sau duminica sau după o petrecere) începe cu masa care urmează conform orelor, nu cu micul dejun la ora 10 sau la 12. Și n-o fă prea des, nu merge.

Pentru cei care cred că înfometarea aduce rezultate țin să-i dezumflu, nu înseamnă nimic să mănânci o masă sănătoasă pe zi și în rest pauză de masă, și au impresia că respecta programul, nu, el trebuie privit și respectat în totalitate,

FRUCTE

Prima gustare din zi va fi în jur de ora 10 sau 11, după cum ai stabilit în orar. Ea va fi a alcătuită invariabil de 1/2 grefă (roșie sau galbenă) dacă e mare sau una dacă e mică. Se curăță de coajă și de pielita amăruie și se mănâncă, nu se face suc din ea.

Proprietățile grapefruitului (detoxifiant) ne vor ajuta ficatul (căruia îi place tot ce-i amar, deși nouă nu) să-și facă bine treaba peste zi. Grapefruitul este recomandat în slăbire datorită conținutului caloric foarte redus are proprietăți reglatoare ale glicemiei, antioxidate și anticancerigene, are multe fibre, vitamine, minerale și previne formarea calculilor renali, poate repara ADN-ul afectat de mutații și multe altele, printre care pofta de mâncare și eliminarea apei din țesuturi.

Pofta de mâncare e satisfăcută de o banană potrivită ca mărime. Neapărat în ordinea asta. Întâi grefa, apoi banana.Bananele au o valoare nutrițională remarcabilă, conțin pectină ce accelerează digestia, stimulează eliminarea toxinelor și a metalelor grele din corp.Textura lor ajută la stimularea tranzitului acționând ca un laxativ ușor, în plus au un efect probiotic pentru intestine înlăturând disconfortul cauzat de flatulență. Cealaltă jumătate de grefă va fi înfoliată și consumată a doua zi.

A doua gustare din zi va fi în jur de ora 16, 17 tot în funcție de orarul stabilit de tine. Va fi alcătuită tot din fructe. Unul acru și unul dulce. Fructele se vor alege în funcție de sezon. Acum avem citricele. Dacă alegem portocala și o clementină le vom gusta și în funcție de gust le vom mânca (cel acrișor primul, cel mai dulce ultimul). La fel vom proceda cu merele dacă avem două soiuri. De preferat sunt merele englezești verzi. Dacă nu, sunt bune pentru noi și punga noastră și soiurile autohtone (parmen auriu, Jonathan, Florina, etc.).

Exemple de asocieri: 2 citrice diferite (portocală, clementină, portocală; 2 clementine și  un kiwi; un măr și o pară de mărime potrivită; o felie de pomelo cu o portocală; o felie de pomelo cu 1/2 dintr-un fruct de mango; o mandarină și 2 clementine; o caisă cu o piersică; un măr cu câteva prune, și lista rămâne să o completați voi în funcție de sezon. Toate fructele sunt permise cu excepția strugurilor din supermarket, a prunelor iarna (sunt false), a perelor chinezești (care au aspect de pară și gust de măr).

La sfârșitul primăverii ai căpșuni, apoi cireșe, apoi vara ai vișine, zarzăre, caise, piersici, nectarine, mere, pere, pepene galben și pepene roșu, ca spre toamnă să adaugi prune, struguri, etc.

Cantitatea de fructe de la o masă nu trebuie să depășească totalul de 250-300 de grame.

Nu cumpărați fructe gigant care vă iau ochii cu culoarea sau mărimea lor. Slava Domnului că noi avem încă piață și țărani care mai vând din produsele lor.

Mesele principale vor urma în programul din săptămâna a 4-a. Pană atunci ia prânzul și cina sau numai una din ele cum obișnuiai. E ultima săptămână de dezmăț culinar.

Tot ce am scris până acum e un rezultatul unui studiu serios și documentat, întins pe câțiva ani cu implicarea unui număr mare de persoane.

Te las pe tine să decizi dacă e de folos pentru tine și prietenii tăi ce ai citit.

Pupici, Rodica.

PS. O mulțime de surprize plăcute de la BFASHION

dress-ileyn-13069-100728

One Thought on “VREAU SĂ SLĂBESC! Săptămâna a 3-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation